Hindi lessen

 

Lessons available online also.

 
Hindi is the most common spoken language in India. If someone wants to travel to India, knowledge of some Hindi can be helpful.
During individual Hindi lessons focus is given on Grammar, sentence construction, correct pronunciation followed by conversation practice. There is also possibility of learning Devanagari script according to the student’s need & requirement.

 

De nationale taal van India is Hindi.  Hindi is na Mandarin de meest gesproken taal ter wereld.  Hindi kent haar eigen schrift.  Dit wordt ook wel Devanagari genoemd.

Darshan heeft Hindi gestudeerd aan de universiteit van India en geeft inmiddels meer dan 30 jaar hindi les.  De doelgroep voor hindi lessen is zowel reizigeres die de basis willen leren, maar ook voor mensen die voor langere tijd in India gaan verblijven.

De inschrijving staat niet alleen open voor hen die de taal willen schrijven en lezen, maar ook voor degenen die uitsluitend geïnteresseerd zijn in mondelinge taalbeheersing.  De lessen worden individueel gegeven.  Met hulp van enkele boeken worden de grammatica en uitspraak van Hindi geleerd.   De lessen worden eens per week gegeven.

Prijzen voor Hindi les:

  • wekelijkse les:     € 22,50 per uur

Regels les afzeggen :

  • Minimaal 48 uur van tevoren.  Als er minder dan 48 uur van tevoren wordt afgezegd, wordt de les in rekening gebracht.

  • In geval van plotselinge ziekte, wordt de les op een later tijdstip ingehaald.  Dit is dus geen nieuwe les, maar een vervanging van de al geplande les.