Sitar lessen

Sitar introductie 1: Click on 
to pause Sitar music.

Lessons available online also.

The Sitar is one of the most versatile and popular stringed instruments from India which contains 7 main strings, 13 sympathetic strings, 20 movable frets and is played with a wire plectrum called Mizrab. The present version of Sitar is a modified version of ‘Tritantri Veena’ and the Persian Seh-taar. 

De sitar, het meest populaire melodie-instrument in Noord India, is opgebouwd uit een rijkelijk versierde ronde klankkast, een holle hals en vaak een tweede resonator. Beide klankkasten bestaan uit gedroogde kalebassen, waardoor het instrument zeer kwetsbaar is. Door de speciale constructie van de frets kan practisch iedere melodische beweging van de menselijke stem worden nagebootst. Een groep van twaalf resonantiesnaren, die onder de zeven hoofdsnaren liggen, geven de sitar een orkestraal geluid dat zeer rijk is aan boventonen. Ook bijzonder is de convex geslepen brug (javārī) die het instrument een bijzondere klankkleur geeft.
Darshan Kumari, die al meer dan vijfendertig jaar sitar studenten begeleidt geeft op traditionele wijze haar kennis van leraar op leerling door.
Zij is een Sitar speelster met een zeer omvangrijk oeuvre aan klassieke raga’s en semi-klassieke composities in haar repertoire.

Prijzen voor Sitar muzieklessen per uur

  • Wekelijkse les:  € 22,50
  • onregelamatig les:  € 25,00
  • Proefles:  € 20,00

Regels les afzeggen

  • Minimaal 48 uur van tevoren. Als er minder dan 48 uur van tevoren wordt afgezegd, wordt de les in rekening gebracht.

  • In geval van plotselinge ziekte, wordt de les op een later tijdstip ingehaald. Dit is dus geen nieuwe les, maar een vervanging van de al geplande les.