Tanpura- en basis Indiase klassieke zanglessen

De tanpura is een vier- of vijf-snarig luit-vormig instrument welke uitsluitend een bourdonfunctie heeft, die ter completering van het “drieluik” (melodie, ritme en bourdon) in de Indiase muziek wordt gebruikt.

Op de tanpura bevindt zich een speciaal geslepen brug waardoor in combinatie met dunne draadjes tussen brug en snaren een doorlopende bourdon-zangerig achtergrondakkoord kan worden geproduceerd ter ondersteuning van de solist.

Bij het bespelen van de tanpura is het belangrijk dat men met een constant ritme en volume de snaren aanslaat, ongeacht het tempo van de sitar en tabla.

Bij zangles wordt er in de beginfase  gebruik  gemaakt van een harmonium. Dit zal de student helpen met de basis oefeningen voor het beheersen van de stem. Daarnaast wordt ook getraind op ritme. Als de stem eenmaal is getraind, zal de student klassieke Indiase raga’s leren.

Prijzen voor Tanpura- en zangles per uur

  • Wekelijkse les:  € 22,50
  • onregelamatig les:  € 25,00
  • Proefles:  € 20,00

Regels les afzeggen :

  • Minimaal 48 uur van tevoren. Als er minder dan 48 uur van tevoren wordt afgezegd, wordt de les in rekening gebracht.
  • In geval van plotselinge ziekte, wordt de les op een later tijdstip ingehaald. Dit is dus geen nieuwe les, maar een vervanging van de al geplande les.