Media

Darshan Kumari is een Sitar speelster met een zeer omvangrijk oeuvre aan klassieke raga’s en semi-klassieke composities in haar repertoire.

Met dit grote oevre als muzikale bagage is het voor haar mogelijk dat zij zeer veelzijdig en flexibel kan zijn in het aanbieden van de vorm van haar optredens, zoals bijvoorbeeld koffie-concerten, middag- en avondconcerten, meditatieve- of juist zeer enerverende concerten.

Tijdens Darshan Kumari’s optreden wordt zij begeleid door het door haar samengestelde ensemble van tabla en tampura, dit in een traditionele klassieke Indiase bezetting.

Vanwege haar gedegen opleiding, zowel als uitvoerend musicus en als muziekdocent, alsmede haar ervaring als directrice vam de “RIPA School of Indian Arts” bestaat er ook de mogelijkheid dat zij voor Uw organisatie een workshop kan verzorgen.

Darshan Kumari werd in 1971 uitgenodigd om in Athene, Griekenland, op te treden en les te geven.

In 1972 kwam ze naar Amsterdam en gaf sitarles in het Tropen Instituut. Sindsdien geeft ze les en treedt ze regelmatig op in heel Europa, zoals Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Italië en Engeland. Behalve in Europa heeft Darshan Kumari ook een concerttour gemaakt door Verenigde Staten.

Darshan Kumari debuteerde op de Nederlandse televisie in het programma “Jonge mensen op het concertpodium” en speelde voor de Koninklijke familie. Ze heeft bij meerdere films meegewerkt aan de muzikale begeleiding en is een graag gezien gast bij diverse Nederlandse televisieprogramma’s.